Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut, viranhaltijat ja muut kuulijat,

Lohjan Yhteislyseon lukion saneeraustyö on viimein monien vaiheiden jälkeen valmistumassa.

Opiskelijat ja henkilökunta ovat kuitenkin joutuneet odottamaan saneerauksen valmistumista huomattavasti pidempään kuin vuonna 2018 väistön alkaessa suunniteltiin ja hinta on noussut budjetoidusta Tarve lisämäärärahalle on kuitenkin perusteltu. Lopputulos on kaiken siihen käytetyn rahan arvoinen. Tämän on todennut julkisesti myös Lohjan Yhteislyseon lukion rehtori Panu Ruoste, joka on lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Tässä vaiheessa positiivista palautetta on jo saatu myös opettajilta jotka ovat päässeet koululla vierailemaan.

Mahtavaa, että oppilaat ja henkilökunta pääsevät viimeinkin pitkän väistön jälkeen takaisin Pohjolanmäelle. On hienoa, että tämä kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus on päätetty peruskorjata nimenomaan vanhaa kunnioittaen, kuitenkin moderniksi oppimisympäristöksi, ja että se säilyy osana Lohjan kouluverkkoa. Kun koulutyö tänä vuonna pääsee alkamaan uusituissa tiloissa, ajankohta osuu yksiin kahden juhlavuoden kanssa: lukio-rakennus täyttää 70 vuotta ja koulu 110 vuotta. Hieno juhlavuosi lukiolle!

Vihreä ryhmä  hyväksyy tarvittavan lisämäärärahan myöntämisen, jotta lukio saadaan viimeinkin käyttöön.

Vihreän valtuustoryhmän puolesta, Anna Mustalahti.