Arvoisat kuulijat,

haluan lämpimästi kiittää asianosaisia Lohjan viranhaltijoita ja muuta organisaatiota siitä ripeydestä, jolla pride-sateenkaariliputusaloite vietiin eteenpäin ja toteutettiin. Sateenkaariliputus herätti myönteistä huomiota Lohja Priden osallistujissa ja koko siinä laajassa ihmisjoukossa, joka arvostaa yhdenvertaisuuden ja ihmisarvon kunnioittamisen sanoman julkituomista. Hyvä Lohja!

Sateenkaariliputus pride-tapahtumien yhteydessä ei nykyään Suomen kaupungeissa ole mikään poikkeus, vaan ennemminkin yleistyvä, ilahduttava sääntö. Onneksi Lohja ei tällä kertaa ollut se poikkeus, joka vahvistaa säännön, vaan seurasi avomielisesti isompien kaupunkien viitoittamaa hyväksynnän ja suvaitsevaisuuden tietä. Tällä tiellä askeltaa vahvasti myös pienempi naapurimme Siuntio, jonka valtuusto äänesti pride-liputuksen puolesta lähestulkoon yksimielisesti äänin 24 – 3. Hyvä Siuntio!

Ikävä kyllä sateenkaariliput kohtasivat ilkivaltaa sekä Siuntiossa että Lohjalla. Lohjan lipuista varastettiin toinen, Siuntiossa lippuja liehui 12, ja niistä peräti 9 vietiin ja yksi myös töhrittiin. Siuntion kunnanvaltuuston 1. vpj Mika Mäenpää-Louekoski totesi Länsi-Uusimaa-lehdelle, että tämänkaltainen vandalismi tulisi viedä poliisitutkintaan. Olen tästä täysin samaa mieltä.

Jotkut sateenkaariliputusten vastustajat perustelevat kantaansa sillä, että heillä on oikeus sanoa mielipiteensä “vieraan ideologian” edessä. Minä, tähän kyseiseen sateenkaariväestöön syntymästäni asti kuuluneena, en osaa sanoa, mistä ideologiasta mahtaa olla kyse, paitsi lähimmäisenrakkauden ja jokaisen yksilön yhtäläisen ihmisarvon kunnioittamisen ideologiasta.