Vihreä valtuustoryhmä on huolissaan niistä muistisairaista, mutta fyysisesti virkeistä ja reippaista ikäihmisistämme, jotka asuvat tällä hetkellä joko omassa tai vuokraamassaan asunnossa, kukin tahollaan. He tarvitsisivat tuekseen yhteisöllistä asumista ja mielekästä ja virkistävää tekemistä. Moni heistä on todella yksinäinen, kuten niin moni muukin seniorikansalaisemme. Osa haluaisi liikkua kaupungilla, muttei välttämättä osaakaan takaisin kotiin. He eivät kuitenkaan ole vielä niin huonossa kunnossa, että pääsisivät tavalliseen palvelutaloon.

 
Tällaiset asukkaamme tarvitsevat kevyesti tuetun asumismuodon lähellä palveluita ja modernia tekniikkaa heidän liikkeitään valvomaan. Toinen vaihtoehto tai tuki teknologialle olisi talo, jossa asuisi vanhusten lisäksi muutamia reippaita nuoria.

 
Helsinki on aloittanut uuden asumiskokeilun, jossa haetaan 18–25-vuotiaita nuoria asumaan vanhusten palvelutaloon Laajasalossa. Tällaisen asumisen soisimme jalkautuvan muuallekin.
Talon asunnot ovat 23 neliön yksiöitä, joissa on oma keittiö, wc, suihku ja parveke. Vuokra on nuorille halpa: 290 euroa kuukaudessa. Vuokran lisäksi asumiseen kuuluu 3–5 tuntia viikossa yhteistä tekemistä talossa asuvien vanhusten kanssa. Asunnossa asuva nuori voi joko pitää seuraa yksittäisille asukkaille tai osallistua toimintaan asukasryhmien kanssa.

 
Esitän aloitteenamme, että Lohjan kaupunginhallitus ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin kevyesti tuetun asumisyksikön saamiseksi Lohjalle. Asumisyksikössä asukkaat voisivat asua omissa asunnoissaan, mutta heidän liikkumisensa yksikön ulkopuolella olisi valvottua. Nykytekniikka mahdollistaa tämän melko helposti. Yksikössä olisi yhteisiä tiloja, joissa asukkaat voisivat seurustella ja harrastaa.

 
Lohjalla 9.11.2016 Vihreän valtuustoryhmän puolesta Paula Nordström
http://omanmuotoinenkoti.munstadi.fi/sinustako-uusi-naapuri-palvelutalo-rudolfiin/
Aloitteen ovat allekirjoittaneet kaikki valtuustoryhmät.