vanessa

Sähkön siirtohintojen raju kehitys on lisännyt viime aikoina kovasti kiinnostusta omaan sähköntuotantoon. Myönteinen hintakehitys on tehnyt aurinkosähköstä kiinnostavan vaihtoehdon energialaskun hallintaan kotona ja toisaalta kesämökin sähköistämiseen. Sähköverkkoon liitetyn aurinkosähkön asentaminen kiinteistöihin on jo alkanut Suomessa muun euroopan perässä. Tekemällä asiat oikein, on omalta katolta mahdollista saada sähköä samaan hintaan kuin sähköyhtiöltä. Luennolla käsitellään mm. järjestelmän mitoitusta, asennuksia, kannattavuuslaskelmia ja toteutettuja esimerkkikohteita. Aurinkosähkön hankinta omakotitaloon on yllättävän helppoa mutta myös mahdollista rivi- tai kerrostaloon.

Luennolla käsitellään myös sähköntuotantoa sähköverkon ulkopuolella. Kesämökin perussähkölaitteiden sähköistäminen onnistuu yllättävän helposti ja edullisesti ja itse rakentamalla voit säästää. Kurssilla käsitellään eri tuotantomuotoja, mitoitusta, asennuksia, tarvittavia laitteistoita sekä mm. vanhan aurinkosähköjärjestelmän päivitystä. Mökin aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä heti takaisin, jos vaihtoehtona on hintavan verkkosähköliittymän hankinta.

Luennoitsijana on palkittu tietokirjailija ja energia-asiantuntija Janne Käpylehto, jolla on Suomen ensimmäinen kerrostalossa oleva, asukkaan käytössä oleva aurinkosähköjärjestelmä. Luennoitsija on kirjoittanut kirjan ’Mökille sähköt auringosta ja tuulesta’ ja ilmestymässä kevään aikana on seuraava teos ‘Aurinkosähköt kotiin, taloyhtiöön ja yritykseen’.

Näytteillä myös itse sähköistetty auto.

Tilaisuus on maksuton.
Kahvitarjoilu.

Järjestäjä: Lohjan Vihreät ry.