Syrjäytymiskorjaamo veti Järnefeltinsalin täyteen väkeä

Lohjanharjun Vihreät järjestivät Syrjäytymiskorjaamon 3.10. kirjaston Järnefeltinsalissa. Tapetilla oleva puheenaihe täytti salin viimeistä varapaikkaa myöten. Panelistien lisäksi paikalla oli runsaasti lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä sekä itseään ”ihan tavallisiksi vanhemmiksi” tituleeranneita.

Panelisteiksi oli kutsuttu erityisnuorisotyöntekijä Jarkko Stirkkinen Linkistä, sosiaalityöntekijä Janne Telen, Stara-projektin projektipäällikkö Päivi Peltoniemi, opettaja Petri Oksanen, psykoterapeutti Otso Turpeinen, Lohjan kaupungin terveyden edistämisen päällikkö Eija Tommila sekä komisario Teemu Värttinen.

Keskustelussa vallitsi voimakas, yhteinen tahtotila nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseksi ja pysäyttämiseksi. Työvälineiksi tarjottiin vahvaa perhetyötä vaikkapa vanhan mallin mukaisten kodinhoitajien muodossa, matalan kynnyksen nuorisopalveluita nuorisokeskuksen perustamisen myötä sekä mahdollisuutta varhaiseen puuttumiseen lainsäädännön muuttamisella.

Keskustelu oli todella vilkasta ja tilaisuudelle varattu aika loppui auttamattomasti kesken. Syrjäytymiskeskustelua tullaan jatkamaan vielä kunnallisvaalien jälkeenkin.

Syrjäytymiskorjaamo Länsi-Uusimaassa 5.10.2012 http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/154340-nuorisokeskusta-tarvitaan-lohjalla-jo-kipeasti

Panelistit