Lohjanharjun Vihreät asettaa Lohjalla 76 kuntavaaliehdokasta – eli täyden ehdokaslistan. ”Lista saatiin valmiiksi jo viikko ennen takarajan täyttymistä. Ehdokkaiden kerääminen oli yllättävän helppoa, ja tulijoita olisi ollut enemmän kuin voitiin ottaa mukaan”, Lohjanharjun Vihreiden puheenjohtaja Minna Jaskari kertoo.

Listan täyttyminen on siinä mielessä ainutlaatuista, että aikaisemmissa kunnallisvaaleissa vihreillä on ollut täysi ehdokaslista vain Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Oulussa.
Vihreillä on Lohjan nykyisessä valtuustossa kuusi valtuutettua, ja puolue lähtee hakemaan kahta lisäpaikkaa.
Vaaliohjelman teemana on ”Ihmisläheinen luontokaupunki”, mikä tarkoittaa muun muassa satsaamista ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin. Tarjolla on oltava monipuolisia asumisvaihtoehtoja ja kulttuuria ja liikuntaa. Palvelut, luontomatkailu ja ”clean tech”, eli puhtaaseen energiaan ja ilmastopäästöjen vähentämiseen keskittyvä teollisuus voivat tuoda uusia työpaikkoja. Avoin valmistelu osallistaa jo varhaisessa vaiheessa asukkaat kehittämään asuinympäristöään.
Lohjanharjun Vihreiden listalla on 49 naista ja 27 miestä. Tunnetuimpia kasvoja politiikan ulkopuolelta ovat näyttelijä-taidekasvattaja Maija Junno, Melonta- ja soutuliiton valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen sekä Lohjan terveyden edistämisen päällikkö Eija Tommila.

Lisätietoja: LoVi:n puheenjohtaja Minna Jaskari, puh. 041-502 8287, vaalipäällikkö Jarmo Pasanen, 019-331211, 040-761 6458

Katsa ehdokaslista tästä