Puheenjohtaja Minna Jaskari julkisti Lohjanharjun Vihreiden kuntavaaliohjelman 2012 IHMISLÄHEINEN LUONTOKAUPUNKI. Hyvinvointia ympäristöstä ja yhteisöllisyydestä. Vaaliohjelman keskeisiä tavoitteita ovat: 1) Lohjan kaupunkikuvan kehittäminen mm. kävelykeskustalla, viheralueita lisäämällä ja perustamalla Porlaan järvikeskus, 2) Lohjan pyrkimys edelläkävijäksi ekologisessa rakentamisessa ja energiansäästössä, ja 3) kasvis-, lähi- ja luomuruuan suosiminen kaupungin ruuanvalmistuksessa. Ohjelmassa painotetaan myös mm. lähipalveluiden säilyttämistä, joukkoliikenteen kehittämistä, kansalaisvaikuttamista, ennaltaehkäisevää perhe- ja nuorisotyötä sekä oman lähiympäristön tuntemukseen ja terveisiin elämäntapoihin kannustavia ulkoilumahdollisuuksia. Puheessaan Jaskari painotti Vihreiden olevan moniarvoisuutta ja avoimuutta ajava puolue, johon mahtuu erilaisia näkemyksiä ja eri vihreän sävyjä.

Vaalipäällikkö ja valtuustoryhmän puheenjohataja Jarmo Pasanen kertoi ehdokashankinnasta ja julkisti 50 kuntavaaliehdokkaan listan. Paikalle oli päässyt ja itsensä esitteli reilut 30 ehdokasta. Ehdokkaiden kanssa keskusteltiin mm. ryhmäkurista. Jarmo totesi, että vaikka Vihreillä ei ryhmäkuria olekaan ja jokainen saa valtuustossa ajaa omia mielipiteitään, vihreä valtuustoryhmä on ollut tällä kaudella hyvin yksimielinen. 50 ehdokkaallaan LoVi ylsi viiden ensimmäisen paikallisyhdistyksen joukkoon, joka ylitti viime kuntavaalien ehdokasmäärän. Tästä palkintona puoleen puheenjohtaja Ville Niinistö vierailee Lohjalla syksyn kuntavaalikampanjan aikaan ja yhdistys saa puolueelta 500 €:n kannustinrahan. Lohjanharjun Vihreiden tavoitteena on täysi lista eli 76 ehdokasta.

Kaupunginhallituksen jäsen Eero Karisto kertoi Vihreiden meneillään olevan kauden saavutuksista.  Kolme keskeisintä saavutusta hänen mukaansa ovat, että 1) Lohjasta tuli reilun kaupan kaupunki, 2) Lohjalle luotiin kaupunkisuunnittelua ja ympäristöä suosiva uusi viranhaltijaorganisaatio , ja 3) myyntiin aiottu vanha koulu lahjoitettiin kyläyhdistykselle. Muita saavutuksia ovat vapaa-ajan asuntojen ottaminen mukaan vesi- ja viemäriosuuskuntien kunnalliseen tukeen, päätös kokonaisvaltaisesta liikennesuunnitelmasta joukko-, palvelu- ja kutsuliikenteen kehittämiseksi ja erityisryhmien liikkumistarpeiden järjestämiseksi sekä päätös konkreettisesta selvityksestä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ja kotisairaanhoidon kehittämiseksi ja terveysbussityyppisen palvelun järjestämiseksi ehtona terveysasemaverkon keskittämiselle.

Vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Paula Nordström kertoi kokemuksiaan luottamushenkilötehtävistä. Pekka Haavisto -paita yllään hän lisäksi kannusti kuntavaaliehdokkaita ottamaan mallia presidentinvaalikampanjan positiivisesta energiasta. Hän toivoi samaa hehkua ja intoa syksyn kuntavaalikampanjaan ja jokaiselle luottamusta ja uskoa ajaa itselleen tärkeitä kampanjateemoja.

 

 

 

Illan ohjelman päätti Vodou-Land Band, jonka länsiafrikkalaiset rytmit saivat mm. illan juontaneen Virppi Venellin (LoVin hallituksen jäsen, kuvassa etuoikealla) tanssimaan. Bändin kokoonpano: Gildas Houessou (Benin), Felix Adjé (Benin), Peter Tattersall, Martine Hakli (Togo), Hanna Nore ja Chimene Degnenongan (Benin).

 

Kuvat: Onni Jaskari